Boszorkánykonyha

A Boszorkánykonyha nem szokványos gasztroblog, hanem egy olyan különleges receptgyűjtemény, ahol a bionom táplálkozási, szépségápolási, háztartási és életvezetési modellnek megfelelő egészséges és gyógyító recepteket találsz. Speciális diétákra is számtalan lehetőséget nyújtunk, mint például: glutén intolerancia, laktóz intolerancia, candida diéta, makrobiotikus étkezés, húsmentes étkezés, diabétesz, fogyókúra, nyerskonyha, vegán étkezés. Törekedtünk arra, hogy a megszokott ízeket és a hagyományos ételeket is felvonultassuk egészséges módon, egészséges alapanyagokból elkészítve.

Sütőtök céklával, naranccsal és pirított tökmaggal

Melegítő ételek, melegítő saláták. A cékla és a sütőtök is a kínai filozófia szerint  a jang típusú, vagyis a melegítő ételek közé tartoznak. Most a kertekben bőven teremnek, a piacokon fillérekért lehet hozzájuk jutni. Érdemes kísérletezni velük. Ezt tette Icsu77 is, a recept beküldője. Én is megcsináltam, és két ilyen tányérkával betoltam, csak úgy nasiként. Igaz, utána már ebédelnem sem kellett! A második tálkára öntöttem egy kis balzsamecetet is! Nekem úgy még jobban tetszett!  (Pálmingó)

Sütőtök céklával, naranccsal és pirított tökmaggal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Mellfeszesítő és mellnövesztő agyagpakolás

A zöldagyag az egyik legjobb bőrregeneráló és feszesítő hatóanyag. Ha görögszénateával keverjük ki, akkor pedig a rengeteg fitoösztrogénnek köszönhetően dúsítja, gömbölyíti is a ciciket, nem csak feszesíti.

Mellnövesztő agyagpakolás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Rakott mángold

Ennek az ételnek az elkészítéséért köszönetet mondok a Töltött cukkinihajónak!és a kertben nagy intenzitással növekvő, kipusztíthatatlan mángoldnak. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a fincsi kaja!

Egyik nap ugyanis ezt a receptet készítettem el, és a töltelékből maradt egy kevés, amit semmiképpen nem akartam kidobni. Fogtam a kertből frissen leszedett mángoldot, és gyorsan összedobtam ezt a rakottas receptet. Nem volt felesleges időtöltés.

rakott mangold

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Mángoldos (vagy spenótos), füstölt pisztrángos tekercs

Ez a recept három dolognak köszönhető: egyrészt elkészítettem Tóth Zsófi überfinom, vegán "sajtszószát", másrészt kaptam egy vákuumfóliás füstölt pisztrángot, harmadrészt rengeteg mángold van a kertemben. Találtam a receptvarázson egy spenótos, füstölt pisztrángos tekercs receptet, azt alakítottam át. 

Mángoldos füstöltpisztrángos tekercs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Vegán "sajtszósz"

Annyi finomságot alkottam már a segítségetekkel! Már régóta mardos a lelkiismeret, hogy ideje valamivel nekem is "beszállnom a közösbe", úgyhogy most szeretném a figyelmetekbe ajánlani a kedvenc sajtmártásunkat, ezt az utánozhatatlan vegán sajtszószt!

Vegán sajtszószA kép csak illusztráció, forrás: homestead-notes.me

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Porcsinsaláta gazdagon

Nyáron minden egyes esőzős nap után örömmel siettem ki a kertbe, és gyűjtöttem be a frissen sarjadó, gyorsan növő porcsint. Igen, azt a gazt, amit mások kikapálnak, gyomirtóznak stb. Na én nem. Gyűjtöm, eszem. Bizonyítékom is van rá, hogy nagyon finom: A vízitúrára egy zacskó megtisztított porcsint vittem magammal, más zöldségekkel együtt. Reggel ezt a salátát készítettem el, és akiket megkínáltam vele, mind büszkén mesélték, hogy gyomot ettek, és milyen jó volt.

porcsinsaláta

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Tepsis paradicsom balzsamecettel

Emese barátnőmtől tanultam ezt a receptet, és azonnal beleszerettem! Természetesen egy kicsit antalvalisítottam, és elkápráztattam vele nemcsak a páromat, hanem a szomszédokat is. Olyan illata volt, hogy nem győzték kérdezni, hogy mi lesz nálunk vacsorára. Isteni finom, gyors, nincs vele macera, ráadásul egy könnyű nyári étel.

Tepsis paradicsom balzsamecettel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Intenzív Csókusz Bonbon

Száműztem ebből a bonbonból mindenféle állati eredetű összetevőt (vegán), sőt cukrot sem használtam. Az intenzív elnevezéssel töménységére utaltam, néhány szem bőven elegendő lecsillapítani édességvágyunkat. Ezzel egyidőben viszont megnő(het) a libidó. Ugye milyen csodálatos egyensúly érhető el nyers és teljes összetevőkből készült finomságokkal?! Majszoljátok kedvetekre, és élvezzétek minden hatását! 

Inteznzív csókusz bonbon

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Bionom császármorzsa

Nem tudom, ki hogy van vele, de az én egyik örök nagy kedvencem a császármorzsa. Porozinko, smarni vagy épp Kaiserschmarrn, bárhogy is mondjuk, egy a lényeg: nagyon finom!! Osztrák eredetű desszert, többféle legenda is kering a létrejöttét illetően. És most idézek, mert ez annyira szépen és minden fontosat leírva van megfogalmazva: "akármi is igaz, Ausztria ikonikus édessége akkor lesz igazán ízletes, ha vastag, ha testes és nem törik, hanem szinte foszlik, kívül kissé ropogós, belül puha, mert a császármorzsa sohasem morzsa, szilánk inkább, darabos és semmiképp sem koppanós." Házi lekvárral, házi szörppel fogyasztva egyszerűen tökéletes!  

Császármorzsa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Paradicsomos-gombás spagetti, kerti finomságokkal

Mivel most termi a legtöbb finomságot a kertem, megpróbálom a napi menüt onnan megoldani. Vasárnap sikerült szednem pár darab mezei csiperkét, és a kertem segítségével ebből varázsoltam egy könnyű, nyári egytálételt sok paradicsommal, paprikával, cukkinivel és temérdek zöldfűszerrel.

Paradicsomos-gombás spagetti kerti finomságokkal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Patisszonos cukkinipaprikás

Telente alig várom, hogy végre megint jöjjön a cukkini szezon. Hát most itt van, úgyhogy ezt alaposan ki is használnom!  Két kedvencemből, a cukkiniből és a patisszonból készült ez az egyszerű egytálétel, ami ízlés szerint sokféleképp variálható. Mi a legjobban nokedlivel vagy épp tarhonyával szeretjük, de gyakran esszük rizzsel vagy pennével is. Szerintem bárhogy finom...

Cukkini paprikás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel