Arckrémek házilag

Szőlőmagolaj alapú, kiegyensúlyozó hatású arcolajak tisztátalan, vegyes bőrre

Úgy tűnik Móni nem csak a hajápoláshoz, hajbetegségekhez, hennázáshoz és a hajvágásvágáshoz ért, hanem igazi  krémkeverő "boszorka". Kerül-fordul, és ilyen jó  krémek kerülnek ki a boszorkánykonyhájából. Még a végén én is kedvet kapok a kevergetéshez.  /verebedit/

A szőlőmag olaja könnyen felszívódik, bőrtisztító hatású, nem zsírosítja a bőrt, ezért kiválóan alkalmazható zsíros és vegyes bőrtipus esetén is.

szolomagolaj_0.jpg

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Értékes feszesítő, ránctalanító szérum

Őszintén csodálom azokat akik házi szappanokat, krémeket, kozmetikumokat szeretnek és tudnak is keverni.  Móni kolléganőm is boszorkánykodásra adta a fejét. Számomra bebizonyította, hogy nemcsak a fodrászkodáshoz ért remekül, hanem a krémkeveréshez is. /verebedit/

 

Olaj, virág

4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

Sheavajas mélyhidratáló száraz, rugalmatlan bőrre

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, tápláló krém, melynek alapja az univerzális sheavaj. Ezt egészítjük ki további bázisolajokkal, illetve néhány csepp illóval.

sheas_krem

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Ránctalanító krém (antiageing) házilag - főzés nélkül

Sok kérdést kaptam annak kapcsán, hogy milyen arányban érdemes a ránctalanító hatású antiageing olajakat keverni, milyen krémalapba érdemes őket tenni, illetve, hogy lehet-e illatosítani. Sokaknál az is szempont volt, hogy a krém ne legyen "nehéz" vagy túl zsíros/olajos, mert velem ellentétben nem mindenki szereti az olajos bőrápolókat.  Nos, ezt a receptet a fent említett szempontok szerint raktam össze, ráadásul a "legbénább" konyhatündér is el tudja készíteni.

antiageing-krem-hazilag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Lágy kókuszos arckrém

Én imádom a kókuszt kenni és enni is.  Konzol Kókusz és Shea vaja igazan jó alap ehhez a krémhez, akár parfümként is lehet használni, hiszen az illóolajokkal együtt nagyon kellemes illata van. /verebedit/

kokusz_0.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lenmag arcgél zsíros, pattanásos bőrre

Tudom a zsíros, szeborreás, pattanásos bőr minden esetben belső problémából fakad, viszont aki még nem jutott el a méregtelenítésig, vagy épp pont amiatt van tele pattanásokkal, azoknak jó szolgálatot tehet a következő arckezelő gél.

lenmag_0.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Arckrém készítés

Sziasztok!

Én készítettem egy arckrémet, miután utána olvastam.

hazi_arckrem.preview_0.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szlovák méhészkrémek

Két szlovák méhész csaj weboldalán találtam az alábbi krém recepteket.

Az első egy alapkrém, ami csak

0
Értékelés: Nincs

Archidratáló balzsam

Napcsi azt írta, hogy a barátai ezt az arcbalzsamot imádják, remélem nektek is tetszeni fog. Mennyiségeket azért nem jelöltünk meg, mert mindenkinek magának kell kikísérleteznie, hogy a folyékonyabb „olajos”, vagy a keményebb „vajas” formátumot kedveli-e jobban. Ha kihűlés után nem vagy megelégedve a krémed állagával, enyhén visszamelegítve dúsíthatod még vagy olajjal, vagy vajjal.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel