Arckrémek

Sheavajas mélyhidratáló száraz, rugalmatlan bőrre

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, tápláló krém, melynek alapja az univerzális sheavaj. Ezt egészítjük ki további bázisolajokkal, illetve néhány csepp illóval.

Sheavajas mélyhidratáló száraz, rugalmatlan bőrre

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Ránctalanító krém (antiageing) házilag - főzés nélkül

Sok kérdést kaptam annak kapcsán, hogy milyen arányban érdemes a ránctalanító hatású antiageing olajakat keverni, milyen krémalapba érdemes őket tenni, illetve, hogy lehet-e illatosítani. Sokaknál az is szempont volt, hogy a krém ne legyen "nehéz" vagy túl zsíros/olajos, mert velem ellentétben nem mindenki szereti az olajos bőrápolókat.  Nos, ezt a receptet a fent említett szempontok szerint raktam össze, ráadásul a "legbénább" konyhatündér is el tudja készíteni.

antiageing-krem-hazilag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Ghível készült körömvirágos arckrém

Ugyan a ghí, vagyis a tisztított vaj fogalma az ayurvédikus gyógyászathoz, szépségápoláshoz és a konyhához kötődik, valamikor réges-régen még a hűtőszekrények előtti világban nálunk is így tartósították a vajat. Találkoztam azzal az elnevezésével, hogy "jászvaj", amiről hiába kérdezgettem a Jászságban járva - ma már nemigen hallottak róla, de régi gasztrotörténeti könyvekben sokszor említik, mint a magyar ghít.
Sok évszázadon keresztül Indiában a ghí a jólét szimbóluma volt. A védikus időkben "folyékony aranynak" nevezték és az "agy táplálékának" tartották. Számtalan egészségre és testre gyakorolt jótékony hatása mellett a szépségápolásban is nagy hasznunkra van.

Körömvirágos ghí

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Lágy kókuszos arckrém

Én imádom a kókuszt kenni és enni is.  Konzol Kókusz és Shea vaja igazan jó alap ehhez a krémhez, akár parfümként is lehet használni, hiszen az illóolajokkal együtt nagyon kellemes illata van. /verebedit/

kokusz_0.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Lenmag arcgél zsíros, pattanásos bőrre

Tudom a zsíros, szeborreás, pattanásos bőr minden esetben belső problémából fakad, viszont aki még nem jutott el a méregtelenítésig, vagy épp pont amiatt van tele pattanásokkal, azoknak jó szolgálatot tehet a következő arckezelő gél.

lenmag_0.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Krém éjszakai tápláló

Üdv mindenkinek! Szeretném a véleményeteket kérni egy receptről.  Saját elgondolás alapján készült tápláló éjszakai krémnek szánom.

Homoktöviskrém

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cold Cream

A cold krémeket a 40-es 50-es években használták éjszakai krémként, de lemosóként is ajánlják. A színészek régen cold krémmel mosták le a sminkjüket, hogy ne menjen tönkre a bőrük. A lányom a kezét kenegeti vele, neki nagyon érzékeny a bőre, és ha nem ápolja, akkor olyan, mint a reszelő. Én kipróbáltam a lábfejemre és a sarkamra, és nagyon jó bőrpuhító.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Szlovák méhészkrémek

Két szlovák méhész csaj weboldalán találtam az alábbi krém recepteket.

Az első egy alapkrém, ami csak

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel