Mustármag

Lestyános-fenyőmagos mandulapástétom

Rádöbbentem, hogy az Erdélyben gyakran használt lestyánt, tárkonyt és borsika füvet milyen ritkán használom ahhoz képest, hogy teljes fűszerarzenálom van.

Így elszántam magam olyan receptek kitalálására, amelyekben ezek játsszák a fő szerepet. A lestyán főként a románok egyik nemzeti ételének, a csorbának a fő fűszere. Így általában csorba készítéskor éltem vele, de máskor kevésbé.

Mandulapástétom lestyánnal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Diós-almás batátakrém különleges fűszerekkel

Talán már többször is írtam, hogy szeretem a pástétomokat, kenyérrevaló krémeket. Az üzleti felvágottak konzervek  helyett nagyon jó alternatívát nyújtanak a szendvics készítéséhez. Finomak, és rendkívül változatosak. Ráadásul igen hamar és könnyen elkészíthetők. Csak a fantáziád szab határt. /verebedit/

dios-almas-batatakrem-fuszerekkel.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Fűszeres szilva chutney variációk

Amikor elmondtam a páromnak, hogy mit készítek a kukoricás rizzsel töltött paradicsom mellé, kijelentette, hogy ő biztos nem eszik hagymás szilva chutneyt.  Tudtam, hogy tántoríthatatlan e tekintetben, így kompromisszumként felajánlottam neki, hogy készítek édes változatot is, és ha paradicsommal együtt nem ízlik, akkor egye desszertként.

Általában szereti az új és érdekes ízeket, de a gyümölcs társítása zöldségekkel ritkán ízlik neki. 

(A csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik.) Wikipédia

szilva-csatni

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Sárgarépás kenegetős pikáns házi mustárral

Szeretem a házi kenőkéket. Eleinte  okozott némi fejtörést az, hogy mivel pótoljam az üzleti élelmiszereket. Felmerült benem a kérdés: Vajon mit fogok kenni a kenyérre? Mindig vajat, lekvárt és zsírt sem lehet enni. Fő a változatosság. Nehezen találtam akkor még házilag készített kenőkéket. Most sincs túl sok az oldalon, ezért is örültem ennek a receptnek nagyon. /verebedit/

Sárgarépás kenegetős – pikáns házi mustárral

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Csípős házi mustár

Mustár készítése házilag

Darabos, sápadt, kissé ecetes és hmmmm... a frissen főtt roppanós virslivel és puha kenyérrel tényleg meggyőző! Érdemes kipróbálni! A tesztelés elején (elkészítés és azt követő kb. két hét) gyerektől és érzékeny társtól célszerű távol tartani az eredményt, mert a megdarált mustármagnak megvan az a romantikus bája, hogy kóstoláskor a szájon keresztül leégeti az ember haját. Meg a szőrt a nyelvéről. Ez persze az idő előre haladtával tompul, míg a harmadik héttől átlagos ember számára is fogyaszthatóvá válik.

Házi mustár

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Indiai sárgaborsó leves

Szoktam kisérletezni ételekkel, a múlt héten ez született és szerintem ez az antalvalin is vállalható.

Hozzávalók:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Indiai paprikás rizs

Autentikus forrasbol (vegetarianus indiai kollegámtól) jutottam ehhez a könnyű, gyors recepthez, mert már untam, hogy olyan mostohán viszonyulok a rizshez. Magában a (parolt) rizs, mint köret nekem valahogy nem elég csábító, de amint be van keverve valamivel (mint ez is itt), máris új távlatok nyílnak...Ezt ők főételként/egytálételként fogyasztják, de akár köretként is adhatjuk grillezett zöldségek/húsok mellé.

indiai_paprikas_rizs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Karfiol pástétom

Nekem az ősz kezdete mindig a zöldségpástétomok szezonját jelenti, hisz ilyenkor a legfrissebbek a hozzávalók. Már nagyon sok izgalmas pástétom receptet osztottatok meg velünk, de én azért választottam a karfiolt, mert szerintem mi magyarok nem igazán tudunk mit kezdeni vele a karfiol levesen, a párolt karfiolon és a csőben sült karfiolon kívül, ráadásul nem is túl sokan rajonganak az ízéért. Nos, ez a recept lehet, hogy azokkal is megszeretteti, akik eddig rá sem bírtak nézni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Házi mustár

Ez a recept nem a sajátom, egy kicsit átalakítottam. Szerintem az üzleti mustártól sokkal finomabb és egészségesebb. Ilyen náthás időben kimondottan jó, mert gyógyító hatású. /verebedit/

hazi_mustar3

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel