Gyógyító ételek

10 étel, amit nem tanácsos betegség esetén fogyasztani

Nátha esetén cukros citromos feketeteát ne fogyasszunk

Amikor megbetegszünk, nem csak azt kellene figyelembe vennünk, hogy milyen ételek segíthetik a gyorsabb felépülést, hanem azt is, hogy milyen ételek hátráltatják azt. Sajnos, betegen hajlamosabbak vagyunk a táplálkozásban is a kényelmes megoldásokat keresni, és olyan ételekkel "kényeztetni" magunkat, amelyek megnehezítik a gyógyulást, és akadályozzák az öngyógyító folyamatokat.

 

Tartalom:

4.846155
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (13 votes)

Candida diéta étlap 1.hét

Többek kérésének eleget téve, megalkottam ezt a candidás étlapot. Tudom, hogy egy diétát elkezdeni nem könnyű. Az ember először azt sem tudja, hova kapkodjon, amikor kiderül, hogy diétáznia kell. Először kétségbeesik, hogy mit fog enni ezután. Hogy hogyan, miből és honnan oldja meg a bevásárlást? Mennyi időt vesz el? Főleg: Mindez mennyibe kerül majd?

anticandida-menu

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Zabkása aszaltszilvával, reszelt almával és fahéjjal

Az egészséges étkezés alapja a megfelelő reggeli, amely előkészíti a gyomrot és a beleket az egész napos táplálkozásra. Épp ezért az egyik legkiválóbb reggeli a kása.

Én nagyon szeretek kását fogyasztani, mert gyors, egyszerű, hihetetlenül olcsó, és nagyon sokféle képpen, és sokféle ízben elkészíthető. Az egyik kedvenc kásám az aszaltszilvás-almás.

zabkasa-aszaltszilvaval

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Kurkuma, a gyógyító fűszer

Az újabb kutatási eredmények szerint a curry egyik alkotórésze - a kurkumin - segíthet az Alzheimer-kór, a rák és egy sor más betegség gyógyításában. A kurkumával folytatott klinikai próbák még nem kezdődtek el, a vizsgálatokat végző egyik neves rákkutató intézet ennek ellenére már most kiáll a fűszer használata mellett.

Forrás: 
Gary Stix cikke nyomán, Scientific American, 2007. február, origo.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel