Egy méltatlanul keveset emlegetett természetes antibiotikum és csodaszer: a Propolisz

Egy légkonditól váratlanul kapott "ajándék" ragadtatott velem tollat, hogy eme hatékony szer jó hírnevét saját jó tapasztalataimmal öregbítsem, mint oly sokszor most is hatékonyabbnak bizonyult gyógyszertári társainál.

Illetve egy ismerősöm kért tanácsot vele kapcsolatban. Arra gondoltam: -de jó kipróbálom az EVP-t és küldök neki egy jó kis antalvalis tartalmat "sajnos" csak a mézről találtam, azért azt is elküldtem biztos ami biztos. Ezért vetemedtem arra, hogy írok róla egy két szösszenetet kedvcsinálónak a használatához, hátha másnak is szüksége lesz rá egyszer. Én személy szerint mindig tartok otthon egy kis üvegcsével (természetesen csakis megbízható termelőtől vásárolt) váratlan esetekre.

A tiszta propolisz kimagaslóan hatékony elemekből áll. Legfontosabb és legtömegesebb alkotórészei a flavonoidok. További fontos hatóanyagok: kalkonok, terpén, vitaminok (B1, B2, B6, C, E, ), aminosavak, enzimek, ásványi elemek (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, N, Zn). Bizonyítottan tartalmaz ferulasavat, amitől baktériumölő és baktériumfejlődést gátló hatású (külsődleges felhasználás esetén).

A propolisz gyógyhatását az emberiség a legrégibb idők óta ismeri.

Arisztotelész „a fák könnyének” nevezte, s használta a gyógyászatban. A méhcsaládban számtalan méhecske él együtt, nincs a világon olyan nagy állattenyészet, ahol annyi állat élne együtt, mint egy méhkaptárban, mégis ritkák a járványok, mert a propolisz megvédi őket a káros mikroorganizmusoktól.

Általános jó hatással van minden szervrendszerünkre, sejtjeinkre is. Öregedést gátló, regeneráló, tisztító hatása van. A természetes bélflórát nem károsítja, ellenjavallata nincs. Használata csak propolisz-allergiásokra veszélyes. Szinte hihetetlen, milyen hatásosan csillapít bizonyos fájdalmakat, a hatása vetekszik a fájdalomcsillapítókéval.

 • SzülőszobaKülsőleg használhatjuk nehezen gyógyuló sebek, nyálkahártya- és bőrgyulladások kezelésére, horzsolásokra, vágásokra, más bőrproblémákra, ízületi fájadalmakra és gyulladásokra, erős baktériumölő és hámgyógyító hatása van.
 • Belsőleg légúti betegségekben, a húgyutak fertőzései, a prosztata- és a fültőmirigy gyulladásai ellen is sikerrel alkalmazzák. A hajszálérrendszerre értágító, vérnyomásszabályzó, baktérium-szaporodást gátló, frissítő. Rendszeres fogyasztása az általános szervezeti ellenálló képességet magas szinten tartja. Torokfájás, meghűlés esetén tinktúrás melegvízzel naponta többször gargalizáljunk. A szájban lévő sebeket ecsetelhetjük is. Sokan ajánlják impotenciára, más (nem lelki eredetű) szexuális problémákra, a propoliszon kívül magát a mézet is, férfiaknál akár a nemi szervbe masszírozva. Az orvostudomány a propolisz felhasználásával biztató eredményeket ér el a rákgyógyítás területén is.

Propolisz tinktúra

A tinktúra elkészítése

100 g, 80-96%-os alkoholhoz, jégszekrényben tartott "dermedt" propoliszból 20 g-ot reszelünk. Az alkoholt a propolisszal együtt 30-40 °C-ra felmelegítjük és jól összerázzuk. Ezt a műveletet egy héten át többször (6-7-szer) megismételjük. Végül az oldatot állni, ülepedni hagyjuk, majd óvatosan leöntjük a tiszta részt.

Tisztán, vagy alkoholos tinktúraként (így akár 2 évig is eltartható). Adagja 20%-os tinktúra esetén testsúlytól függően naponta 60-90 csepp.

A tinktúra alkalmazása

Eddig az alábbi megbetegedések gyógyításában bizonyult jónak:

 • Az összes belgyógyászati inflamidoknál, melyek lázas állapotokat idéznek elő a pácienseknél 3x naponta 30 cseppet.
 • A nők átmeneteiknél (klimakteriumnál) egy éven keresztül az elvárt átmenet előtt naponta 1x10 cseppet.
 • Prosztata gyulladásoknál naponta 1x30 cseppet.
 • Magas vérnyomásnál (hypertonia) naponta 1x30 cseppet gyógyulásig.
 • Vese- és májgyulladásnál jó eredménnyel használható, naponta 2x40 cseppet, 1 dl meleg vízben. Minden második nap kihagyandó. Gyógyulásig használjuk.
 • Anginánál, vagy katerális anginánál továbbá torokgyulladásnál, meghülésnél szövődmények elkerülése céljából naponta 40 cseppet 2 dl meleg vízben megisszuk és többször naponta gargalizálunk.
 • Gyomor- és nyombélfekélyeknél 1 dl meleg tejben 40 csepp propolisz tinktúrát adunk és éhgyomorra megisszuk.
 • Tyúkszemek és bőrkeményedéseknél tinktúrába mártott vattacsomót a fájós helyre helyezzük lehetőleg alvás előtt. Többször ismételjük. Nappal szappanos szaliciles propoliszkenőcs alkalmazható. (Vigyázat: napokig a bőrkeményedés fokozottan fáj.)
 • Bőrdefektusoknál, melyek eltűrik az alkoholt, bedörzsöljük a megbetegedett helyeket tinktúrával. A defektek gyorsan eltünnek. (Más esetben kenőcsöt alkalmazzunk.)
 • 1 dl meleg vízbe 40-50 csepp propolisz tinktúrát csepegtetünk és ezzel az oldattal borotválás után arcunkat megmoshatjuk.
 • TBC-nél naponta 3x30 cseppet beveszünk és 2 x hetenként inhalálunk gőz fölött. Az inhaláláshoz 1 liter forró vízbe 100 csepp tinktúrát csepegtetünk.
 • Lerészegedett embert úgy józanítunk ki, hogy megitatjuk 1 dl hideg vízzel, melybe 50 csepp tinktúrát teszünk.
 • Ujjak közötti penészmegbetegedéseknél tinktúrával bekenjük a megtámadt helyeket.
 • Gyomorfájdalmaknál megiszunk 1 dl meleg vizet, melybe 50 csepp tinktúrát csepegtetünk. A fájdalmak gyorsan elmúlnak. Ez az oldat bélparaziták ellen is eredményes, ha naponta 2 x éhgyomorra megisszuk.
 • Fogfájdalmaknál egy kis vattacsomócskát tinktúrába mártunk és a fájós fogra helyezzük. (Tiszta propolisz beteg fogínyre, fájós odvas fogra helyezve gyulladást gátló és fájdalomcsillapító hatást fejt ki.)
 • A tinktúra öreg sebre, felfekvéseknél használható, ha a helyet először megmossuk apróbojtorján főzettel és azután többször propolisztinktúrával bekenjük. Rövid idő után megszűnik a vizenyősség, mikor a fájdalmas felfekvéseket és sebeket meggyógyítja.
 • A tinktúra I. fokú égési sebekre is használható, ahol növényeredetű és szintetikus gyógyszerek nem érnek el eredményt.
 • párologtatóba cseppentve az alkoholos tinktúra fertőtleníti, csírátlanítja a levegőt, légtisztító, frissítő hatású.

Pécsek Zita

(Forrás: wikipédia propolisz) - Köszönet érte Zitának

Forrás: 
Pécsek Zita
4.81818
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (11 votes)

Hozzászólások

100ml vagy 100g?

Egy másik oldalon 100ml alkoholhoz írtak 20g propoliszt és nem 100g-hoz.
Most kaptam 100ml 96%-os alkoholt és 160g a súlya. (Üveg nélkül persze)
Na most akkor melyik a jó?

Értékelés: Nincs
vaskalapos's picture

Akkor ne hasznald, az nem alkohol!

100ml alkohol (etanol, etilalkohol) sulya 79g kellene, hogy legyen, tehat vagy az alkoholod nem alkohol, hanem valami mas vegyszer, vagy a merleged nagyon rossz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia's picture

Mennyi az annyi?

Itt 100 g van megadva és az ahhoz tartozó adagolás. Ott is ezek az adagolási arányok?

Egyébként a kereskedelemben kapható propoliszos készítmények is különböző töménységűek...

Értékelés: Nincs

Igen, ott is 20g-ot írtak,

Igen, ott is 20g-ot írtak, csak 100ml-hez, nem 100g-hoz, ami nem ugyanaz.
Azt írták, hogy ha 100ml-hez adunk 20g-ot, akkor 20%-os tinktúrát kapunk.
De lehet, hogy félreírta, vagy félretájékozódott, erről szeretnék megbizonyosodni. 

Értékelés: Nincs

Pikkelysömör

 Tudnátok segíteni légyszi, még új vagyok itt. Az lenne a kérdésem, hogy pikkelysömörre tudtok-e valami csodakenőcsöt.

Értékelés: Nincs

pikkelysömör

Kedves Klaudia!

Ha szeretnéd felvenni a harcot, akkor az első és legfontosabb a kitartás. Erre vértezd magad fel. Fizikai, lelki és szellemi szinten is fontos, hogy ráhangolódj a gyógyulásra. Sajnos, tudom, miről beszélek, 1996-2012-ig küzdöttem, feladtam, kesztyűt vettem fel, majd megint meguntam, de végülis sikerült. Ma, teljesen tünetmentes vagyok, persze több dolgot be kell tartanom.
Fizikai szinten: próbáld meg leváltani a hagyományos mosószereket. keress számodra elérhető alternativát, pl. mosódiót, mosószódát vagy valamilyen természetes mosószert. Öblítő kihúzva, ecet és illóolaj.
A tusfürdőket cseréld le. Sokféle házi készítésű szappan van a piacon, érdemes körbenézni, ismerősöknél érdeklődni, vagy magad is megpróbálhatod, nem egy ördöngősség. Amióta magam csinálom hobbi is lett belőle, kikapcsol és nagyon szereti a bőröm. Olyan alapanyagokat használok mint: sheavaj, kókuszvaj, mandulaolaj, kakaóvaj... megpróbálom olcsón beszerezni, de minőségi dolgokat beletenni. Végülis a sajátom lesz. :)
Étkezés: ez nagyon fontos, de talán ez a legnehezebb: nekem el kellett hagynom a tejet (mint alapanyag is, tehát semmi olyan, amiben előfordul/hat tej pl. saját sütésű kenyérbe sem tehetem, a húst, felvágottakat. Az elején a joghurt és társait is, bár kb. félév múlva ezeket óvatosan visszavezettem, bár azóta sem eszek sokat belőlük. Sajtot igen, az nem okoz nálam problémát.
Ami viszont nagyon jó: sokkal több zöldség, gyümölcs, zabpehely, kölespehely. Ezekből kásák, leves, főzelék sűrítése ezekkel.
Próbáld ki a pilatest illetve a jógát, mert a fizikai testedzés lényegesen csökkenti a stresszt, ami legfőbb kiváltója lehet a tüneteknek.
Lelki szinten, meg kell, hogy békélj magaddal, és a környezetedben lehet nem árt, ha elköszönsz néhány embertől/ismerőstöl. Magyarul szanálni kell a kapcsolatokat is, mert sokszor bizony 1-1 ember borzasztó mértékben lassítja vagy gáttolja a gyógyulást, sőőőt, akár kiváltója is lehet.
Szellemi szinten: próbálj ki néhány relaxációs, meditációs gyakorlatot. Ha nincs a környezetedben ilyenre lehetőség, akkor ajánlom, hogy nézz körül az interneten, találni jó néhány lehetőséget (pl. Louise Hay könyvei, videoi).
Alternatív segítség lehet még a Bach-virágterápia, kineziológia, ami segíthet a blokkok feloldásában és a benne lévő harmónia visszaállításában.
Nagyon jó egészséget, kitartást kívánok, mert érdemes! :)
Ha bármiben esetleg tudok segíteni, keress meg nyugodtan. :)
Ági


Értékelés: Nincs

Szia!

Köszi, a tanácsokat.Eszemben sincs fel adni!!

Szűlés után 2 hónappal jött ki rajtam, pöttyökbe, és akkor

mentem el a bőr gyógyászhoz, aki megnyugtatott hogy

nincs rá gyógymód. Próbálgattam eddig azokat a kenőcsöket, amit ő írt fel

kicsit mindig jobb lett de még megvannak, sajnos. Sőt hogy ne legyek elégedetlen, ahol elmúlt, ott pigment folt maradt. Hát szóval 3 hónapja próbálkozom. Most rendeltem mester balzsamot ami gyógynövényekkel van összeállítva, ettől várnám a csodát.    

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Klaudiának pikkelysömörre

Szia! 

Üdvözöllek körünkben, örülök, hogy itt vagy!  

Nem tudom, mennyit olvasgattál már itt a témáról. Én most küldök neked néhány írást, kérlek, olvasd el! Vannak köztük olyanok, amelyek konkrét termékeket, módszereket ajánlanak, és olyanok is, amelyek választ adnak a miértekre, és a konkrét okok megszüntetésére adnak tanácsot. Ugyanis a pikkelysömör nem maga az ok, hanem csak egy tünet, amelytől véglegesen megszabadulni nem valami "csodakencétől" fogsz, hanem... Küldöm az olvasnivalót! 

Mindentudó sóterápia Hortenziától

Szép bőr, belülről, Valitól

A bőr és betegségei, Valitól 

Egyébként a bionom.hu-n nagyon sok jó külsődleges és belsődleges termék van, amelyek enyhítik a pikkelysömörös tüneteket. Rá is kerestem neked, melyek ezek a termékek: 

http://bionom.hu/pikkelysomoros-tunetek-enyhitesere.html

Javaslom, hogy olvasd el az adott cikkek, termékek alatti hozzászólásokat is, nagyon sokat lehet belőlük tanulni! 

Ha ezek után is van kérdésed, nyugodtan tedd fel! 

Értékelés: Nincs

köszönöm

Köszönöm szépen a segítséget.

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Alkohol mennyisége

Én az adagolási útmutatóra gondoltam, mint pl.

"Az összes belgyógyászati inflamidoknál, melyek lázas állapotokat idéznek elő a pácienseknél 3x naponta 30 cseppet."

Szerintem a 100 ml a jó, de talán Zita majd megadja a pontos választ.

Értékelés: Nincs

nincs

Ja, olyan nincs, csak az, hogy így 20%-os tinktúrát kapunk.

Értékelés: Nincs

alkohol beszerzése

sziasztok,

házi propolisz-tinktúra készítéséhez próbáltam 80-96%-os alkoholt szerezni, de a gyógyszertárban ilyet csak vényre adnak. továbbá a gyógyszertári borzasztó drága: a 75%-osból 100ml úgy 700ft körül van, míg a háztartási boltban a 96%-osból egy liter kb 900ft. azért nem mertem eddig megvenni az utóbbit, mert az van ráírva hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan, csak takarításra és fertőtlenítésre ajánlják. de... más meg viszont nem kapható, a 96%-os kategóriában...
én nem találok valamit, vagy valóban ezt az alkoholt kéne használni a tinktúrához, és mondjuk a hatóanyagok kivonása UTÁN emberi fogyasztásra alkalmas %-ra kéne felhigítani a végterméket?

köszönöm!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A természetes antibiotikumnak nem káros a hatása?

Sziasztok!

Mivel a 4 éves kisfiam elég beteges és már több antibiotikum kúrán túl van, ezért elkezdtem utána járni, hogyan tudnám erősíteni az immunrendszerét. 

Sok helyen olvasom, hogy pl. a méz + fokhagyma mennyire jó immunerősítő, ún. "természetes antibiotikum". Ezt olvasva felmerül bennem a kérdés, hogy a természetes antibiotikumnak nem ugyanolyan káros a hatása, mint amiket felírnak betegség esetén az orvosok és kiváltjuk a patikában?

Mert ha csak az a különbség, hogy az egyik természetes, de ugyan úgy árt a bélflórának, ill. megöli a hasznos baktériumokat is, ezzel gyengítve az immunrendszert, akkor ezt sem célszerű adni a gyerekeknek, sem magunknak.

Nagyon várom a válaszokat, mert ezzel kapcsolatban káosz van a fejemben.

Köszönöm, Anyazon

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Propolisz, mézes fokhagyma

Szia Anyazon, kérlek, olvasd el figyelmesen a fenti cikket, amiben ez található: "Általános jó hatással van minden szervrendszerünkre, sejtjeinkre is. Öregedést gátló, regeneráló, tisztító hatása van. A természetes bélflórát nem károsítja, ellenjavallata nincs."

Nyugodtan készítsd el a mézes fokhagymát és fogyasszátok egészséggel!:)

Mivel gyermeked már több ízben kapott antibiotikumot, a bélflórája igencsak le lehet gyengülve, ezért mindenféleképp regenerálni kellene azt. Ha gyenge a bélflóra, akkor nem jó a felszívódás, ebből következik, hogy a bevitt tápanyagok nem tudnak hasznosulni, így az immunrendszer legyengül. Ezért a bélfóra regenerálása mellett fontos még az immunrendszer erősítése, a helyes táplálkozás és a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása.

Rengeteg infót találsz az oldalon ezzel kapcsolatban, kérlek, használd belső keresőnket a megfelelő keresőszavak segítségével: bélflóra, immunrendszer, antibiotikum, bionómia, folyadék fogyasztás, táplálkozás, glutén

A fizikai test támogatása mellett még nagyon fontos a biztonságot adó lelki háttér megteremtése is, ezért érdemes megfigyelned, hogy családotokban mitől lehet esetleges feszültség, amire kisfiad ily módon szeretné felhívni a figyelmet...

Értékelés: Nincs

Propolisz, mézes fokhagyma

Kedves Epermami!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, amit már nagyon vártam. Akkor elkészítem  a gyerekeimnek a "csodaszert". :) - csak szerintem akkor nem szabadna antibiotikumnak nevezni ezt, mert így azonnal jön a negatív érzés. 

Mind a kettő császáros és tápszeres gyerek (4 éves és 12 hónapos) , így azonnal ráállok a bélflóra regenerálására.

Kb. 5 napja találtam rá erre az oldalra, azóta függő vagyok!!! :)

Szeretném, ha a gyerekeim betegségeit ill. betegségre való hajlamát természetes úton tudnám megszüntetni. 

Köszönöm még egyszer!

Anyazon

Értékelés: Nincs

Nyers propolisz

Sziasztok!

Vettem nyers propoliszt, hogy a legtanácsosabb fogyasztani? Egy nagy tömb az egész, próbáltam mézzel egy kis darabot elszopogatni, de elég "csípős"- zsibbasztó érzés volt :) Ez normális? Tegyem esetleg mézbe, és fogyasszam propoliszos mézként? (alkoholos verziót nem szeretnék készíteni). A másik kérdésem az lenne, hogy lehet valahogy tisztítani? Ugye vannak benne itt-ott szárnyak, lábak, néha kisebb tetemdarabok is. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
MGomboc's picture

a nyers propolisz ehető?

Egy bioboltban ajánlották a nyers propoliszt, azt mondták torokfájásra stb. jó, rágcsálni, szopogatni kell (naponta egy pici darabkát belőle)... Ez tényleg ehető így, szilárd formában is? És még egy dolog: a propolisz tinktúra "kicsapódik" amikor a langyos teámba csepegtetem és felragad a kiskanálra, a csésze szélére...ennek is így kell lennie normálisan vagy valami nem stimmel vele? Amúgy friss, a napokban vettem méhész-boltban...

Értékelés: Nincs
Pribus Tünde's picture

Propolisz fogyasztása

Szerintem nyugodtan fogyaszthatod nyersen, bár a méhészek 2 módját ajánlják: nyersen mézbe áztatva (esetleg mézzel krémesítve), és tinktúra formájában.

Ne a teába tedd, hanem egyből a szádba, ahogy lecsurog egy filmréteget képez és folyamatosan fejti ki a hatását, tehát ne öblítsd le semmivel, teával se!

Értékelés: Nincs

Májgyulladás (sárgaság)

Sziasztok,

 

Volt aki propoliszos tinktúrát is használt antibiotikumos kezeléshez? Mert a készítmény alkoholt is tartalmaz és az a májnak nem túl jó.

Értékelés: Nincs

Arclemosó propolisszal

Szia!

Azt olvastam, hogy ha ásványvízbe propoliszt csepegtetünk, nagyon jó arclemosó lesz. Csak azt nem tudom, mennyi vízbe mennyi propolisz kellene? És valóban jó lehet?

Értékelés: Nincs

méhpempő.propolisz

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy honnan juthatnék megbízható forrásból méhpempőhöz illetve propoliszhoz természetes formájában, ha lehet Nyíregyháza és környékén, de ha tuti a forrás interneten is megrendelném nagyon sürgős lenne.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Miért olyan sürgős,

Barcimonika? Sajnos, nem tudok biztos helyről ajánlani.

Viszont a Manuka mézet szívből ajánlom, talán a fentiek helyett ez is segíthet...

Niki

Értékelés: Nincs

méhpempő

Köszi Niki!

Bioboltban tudok manuka mézet szerezni?

A férjemnek súlyos kétoldali tüdőgyulladása van nekem meg magas a vérnyomásom és azt olvastam mindkettőre megoldás lehet. Nem szeretnék gyógyszert szedni, pláne nem életem végéig.

Értékelés: Nincs
Pribus Tünde's picture

tüdőgyulladás, magas vérnyomás

A férjed szed gyógyszert? Mert a kétoldali súlyos tüdőgyulladásra nem elég egy kis manuka méz..

A magas vérnyomásnak OKA van, amit ki kellene deríteni. Minden betegségnek, legyen ideiglenes vagy hosszú távra kiható a helytelen életmód és nem kielégítő lelkiállapot a fő oka. Voltál már kivizsgáláson a vérnyomás problémáddal kapcsolatban?

Értékelés: Nincs

tüdőgyulladás magas vérnyomás

Szia Tünde!

Köszönöm, kap a férjem gyógyszert, sőt injekciót is, az immunrendszerét szeretnénk erősíteni. Engem most kezdtek el kivizsgálni, a terhességem utolsó hetében lett magas a vérnyomásom, azt mondták elmúlik, de sajnos nem így lett.

Nem tudom mi okozhatja, de eredetileg méhpempőt szerettem volna szerezni mert azt olvastam arra is jó. Üdv:Mónika

Értékelés: Nincs
Pribus Tünde's picture

Immunerősítés

Először is gyors és teljes gyógyulást kívánok férjednek és természetesen Neked is!

Az immunrendszer erősítéséről ITT mindent megtalálsz!

A magas vérnyomás okát ki kell deríteni, ahogy már írtam. Mert lehet kezeletlen stressztől a hormonális gondokon át vese problémáig számtalan dolog. A méhpempő nagyon jó, de nem megoldás mindenre, mint ahogy egyetlen csodaszer sem létezik.

Elsősorban az életmódban keressétek meg, min tudnátok változtatni, erről már rengeteget írtunk, kérlek használd a fenti belső keresőnket.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
Hedi Nagy's picture

Elhúzodó felső légúti betegségek, krupp 4 éves kisfiúnál

Sziasztok!

Szeptemberben kezdtük az ovit, azóta 4 évse kisfiam sokat betegeskedik. Visszatérő és elhúzódó náthája van, ami minden bevett praktika ellenére ( salvus vízes inhalálás, napi többszöri orrátmosás, infrázás, párásítás) felülfertőzödik és hol a fülében köt ki, hol az arcüregében. Sajnos szeptember óta ugyanezen vírusos nátháskodások enyhe krupp formájában is manifesztálódnak...emiatt már 2 hónapja nem is vittem pl. oviba, mert megelégeltük a sok betegeskedést és az éjszakai teraszon ácsingózást. Meg is úsztuk a nyavajákat, de tegnap óta már megint írtó sűrű, zöld váladék jön az orrából (megjegyzem előtte 2 hétig dugult volt sarjam orra, tehát kaptunk jelzéseket, hogy vmi nincs rendjén) és éjszaka megint jött a nehézlégzés:( 1 hónapja kap propolisz tinktúrát, más egyebet nem szed immunerősítés céljából. Mit javasoltok egyrészt arra, hogy ne legyen megint 2-3 hetes "dátháskodás", gyulladt füllel vagy arcüreggel spékelve illetve milyen megelőzést vagy természetes kezelést javasoltok kruppra? Most rendeltem Bionomból angyalgyökér balzsamot, torok és mellkas olajat illetve kakukkfű-mírtusz balzsamot is...Minden tapasztalatot, javaslatot szívesen veszek!:) Köszönöm

Értékelés: Nincs

krupp :(

Szia!

Én kérdezném először mit értesz orr átmosáson?? (remélem nem prötzölöd???)

A fülgyertyát javaslom, plussz a kruppra a drosera nevű bogyót -már vagy 1000X leírtam :) - nekünk mindíg használ. Ámbár 1 ideje úgy tűnik a macska sem kedves vendég s kénytelen vagyok erősebb kemikáliákat alkalmazni :(  időnként és van hogy ez is alig ér valamit. Kruppra a hidegpára a jó. Ha a teraszon álltok biztosan tudod is. Sürgős esetben mélyhűtőbe betett fejecske.

Gyógyulást!!!

Értékelés: Nincs
Hedi Nagy's picture

Nem, nem prötzölöm (de azzal

Nem, nem prötzölöm (de azzal mi a gond?). Már voltunk ilyen kezelésen, de csak ideig-óráig (konkrétan pár óráig) volt hasznos, utána minden kezdődött előlről, így nem is mentünk többször. Én szoktam neki tengervízes orrspray-vel jó alaposan átfújni majd kiszívni. Természetesen hidegpára, stb.. rögtön alkalmazva gyermeknél, sajnos gyakorlott anyuka vagyok krupp terén, de igyekszem a természetes adta lehetőségeket is felkutatni:)

Értékelés: Nincs

Prötzölés

Értem. :)

A prötzöléssel az a "baj" egy orvos ismerősöm szerint, hogy a vízzel be is vihető baci, nem "higiénikus".  Míg mikor felszúrják az arcüreget, akkor valóban "belűlről" tisztítanak...Fül-orr-gégész az illető, úgyhogy biztosan érti hogy is van ez....én elfogadtam ezt a magyarázatot, mert idegenkedem tőle. A gyerekemet nem tenném ki ennek, a logopédusok állandóan "javasolják".  Mert szerintük a bennrekedt váladék onnét máshogy nem jön ki.....én nem hiszek ebben. Ezért kérdeztem, mert van ismerősöm, aki otthon maga végzi ezt a műveletet.

Nekem a bogyó nagyon bevált

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Orrzuhany

Kedves Hedi Nagy!

Az orrzuhanyt naponkénti alkalmazását javasolják a szakemberek.

A közelmúltban volt szerencsénk egy kiváló gyermek fül-orr-gégész előadását végighallgatni, aki elmondta, hogy praxisában ajánlott mindennapos orrzuhany használata milyen sokat segít a kis betegeknek.

Kapható gyermekek és felnőttek számára is orrmosó készülék.

Niki

Értékelés: Nincs
epermami's picture

vírus, krupp

Szia Hédi!

Sokat fognak segíteni a készítmények, amiket vettél, de nagyon fontos, hogy belsőleg is támogasd a kisfiad szervezetét, erősítsd az immunrendszerét, regeneráld a bélflóráját! Ehhez nagyon sok segítséget kapsz az oldalon, ha beütöd a keresőbe a kulcsszavakat, akkor a kilistázott tartalmak elolvasásakor el tudod dönteni, hogy melyek azok a táplálékkiegészítők, amiket szívesen adnál Neki.

Fontos szempont, hogy ízérzékeny-e, le tudja-e nyelni a bogyókat, számít-e az állaga, színe, szaga annak, amit be szeretnél adni Neki és az is, hogy milyen ételeket fogyaszt, hiszen a finomított élelmiszerekben gazdag (főleg a cukor) táplálkozás elősegíti a kórokozók szaporodását a szervezetben.

Beírtam a keresőbe, hogy krupp, hát van mit olvasgatni a témában :), mint pl ez.

Értékelés: Nincs
Hedi Nagy's picture

Köszönöm a tippeket!:)

Köszönöm a tippeket!:)

Értékelés: Nincs

gyerek immunerősítés

Sziasztok!

Nagyon örülnék, ha tudna nekem vki segíteni! 4 éves kisfiam január óta folyamatosan beteg, felsőlégúti nyavajákat szed össze! Már túl vagyunk néhány antibiotikumos kúrán, sajnos már injekciós formában is. Kisfiam nagyon rosszul eszik, az orvos szerint ettől borzasztóan legyengült és ezért fogékony ennyire a betegségekre. Az általános vérképe nagyon gyenge,pl. alig van vasa!!!Óvodába januárban kb 2 hetet járt, utána néha max. 2 napot, aztán mindig betegség...Egyébként én ősz óta Béres cseppet adok neki, meg néha homeopátiás bogyókat, de úgy látszik ez kevés lehetettt! Kistestvére 16 hónapos, ő is mindig lebetegszik, de ő nincs még annyira "legatyásodva"! A nagyfiú sokat fogyott is, sápadt, láthatóan gyenge! Apukám egy méhész bácsitól kapott virágport és propoliszt, azt mondta a porból napi 3 kkanállal, a propoliszból csak úgy nyersen, ragacsos formában naponta 3szor egy borsszemnyit rágjon el! Jó lehet ez? Nyers fogyasztásáról még sehol sem olvastam! Miért? Vagy esetleg van ötletetek mit/miket adhatok neki/nekik, hogy kicsit megerősödjön? Köszi szépen a választ előre is!

Sziszka

 

A

Értékelés: Nincs
Pribus Tünde's picture

Gyermek innumerősítése

Szia!

Kérlek a bal fenti keresőnkbe írd be ezt pl.: gyerek immunerősítés

Már több százszor írtunk erről a témáról és nem lustaságból adódik, hogy most nem írnám le még egyszer... Olvasvasd el az erről szóló tartalmakat, ha utána is van kérdésed NAGYON SZÍVESEN SEGÍTÜNK!!!!

Értékelés: Nincs

gyermek immunerősítése

Szia Tünde!

Először is köszi a gyors választ! Átttanulmányoztam a témát, és a bionomos termékleírásokat! Tényleg nagyon sok az info, ezért mégiscsak lenne néhány kérdésem! Szóval én úgy gondoltam a fiúknak adnék manó mannát, lazacolajat és mézet almarosttal, vagy emóciót, vagy rendelnék fermentpatront! Eddig is szedtek szinte folyamatosan probiotikumot és mondjuk nem annyira tudom, hogy ezek miért jobbak, persze láttam, hogy az emócióban sokminden klassz dolog van még plusszban! De nem tudom eldönteni, hogy a 3 közül melyiket adjam, és akkor gyógyszertári probiotikum ne, ugye? Nagyfiúnak a humaniqumot is gondoltam a gyorsabb felépülés érdekében! De akkor viszont gondolom, nem kell a Béres csepp. És még valami: néhány napon belül megszületik a 3. kisfiunk is, valószínűleg császárral. Az olvasottak alapján úgy gondolom adnék neki kezdetektől fermentpatront, csak újszülöttnek mennyit? Én meg vennék magamnak szoptatás idejére immunelixírt, emóciót és esetleg humaniqumot, bár eddig a humet-r szirupot ittam és összetételében szerintem nagyon hasonlítanak!

Szerinted így nagyjából jó lesz? Bocsi a sok kérdésért, de elég bizonytalan vagyok és szertném a lehető legjobbat és legjobban adni a fiúknak!!!

Előre is köszi, Sziszka

Értékelés: Nincs
Pribus Tünde's picture

Immunerősítés

Az immunrendszerünket többféle képpen erősíthetjük, amit fontos lenne a gyerekeknél is figyelembe venni:

- egészséges étkezés: kerüld a cukrot, finomított ételeket, bolti tejet, nasikat. Recepteket a Boszorkánykonyhában találsz! Alapanyag ötleteket pedig ITT.

- megfelelő tápanyag: Manó Manna, Emóció, Huminiqum, Rost koktélok, pl.: karotinos, Raw Food-ok...stb.

- bélflóra helyreállítás: Emóció, Méz almarosttal, Probiotikus fermentpatron (babáknak az adagolást itt elolvashatod), minden fermentált étel és ital

- béta glükán tartalmú termékek: fermentált étel, ital, Maximmun, Manó Manna béta-glükánnal

Ha megfelelő a táplálkozás és a szinbiotikum, akkor nem kell folyamatosan pótolni a bélbacikat! Az általános probiotikumok centrifugált baktériumok, nem tudnak megtelepedni vagy kevés a csíraszám, de láttam már olyat is, hogy tele volt a készítmény borzalmas adalékokkal, szerintem abban már nem élnek bacik...

Nem véletlen, hogy a Huminiqumot ajánljuk ásványi anyag bevitelre!

Remélem megerősödnek a fiúk! Sok boldogságot a nagy Családnak!

Értékelés: Nincs

antibiotikum kipucolása vagy immunerősítés?

Segítségeteket szeretném kérni, bár több éve lelkes olvasója vagyok az oldalnak. Nagyfiam barátja kért tőlem tanácsot, hogy milyen immunerősítő termékeket szedjen be. Tudom, számtalanszor leírtátok már, melyek a legjobbak, (és a családommal ezeket is szedetem) de, az ő problémája úgy gondolom összetettebb. A története szomorú, megrázó és felháborító, de ezen már változtatni nem tudunk segíteni viszont a legjobb tudás(otok) alapján szeretnék.  19 éves élsportoló lány, aki egész télen különböző nátha-felfázás-influenza-vesemedence gyulladással küzdött, különböző orvosok különböző antibiotikumokat adtak neki, melyektől hol jobban lett, hol kiütései keletkeztek, de a problémát -sajnos- nem oldották meg. 3 héttel ezelőtt ismét belázasodott, kórházba került a magas láz miatt, ott mélyaltatással szerették volna kezelni, (egy műhiba azért gazdagította ezt is) de a ct-én kiderült, hogy gyakorlatilag az egyik veséje nem működik, tehát el kell távolítani. A műtét megtörtént, de még mindig nincs vége a történetnek, mert jelenleg 4 hetes megfigyelésen van a szívbillentyű nem megfelelő müködése miatt.

Kérdéseim: - mi az elsődleges? Az antibiotikumok kipucolása, bélflóra helyreállítása?  Vagy az immunerősítés?  Vagy mehet együtt ? A szív erősítése? Normál adagolás, vagy emelt?

Emóciót, béta glükánt biztos szedetnék vele, nekem van még NC-s komplex C-m is,  vagy inkább grépfruitmag kivonat? Q10?

előre is köszönöm  a segítséget!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Kedves Gab!Az elsődleges -

Kedves Gab!

Az elsődleges - véleményem szerint -, hogy menjen el egy szakemberhez, akivel részletesen át tudja beszélni esetét. Nagyon komplex, nem kizárólag néhány táplálék-kiegészítők beszerzésén van a hangsúly, hanem több oldalról kell megközelíteni a problémát.

Szívből ajánlom Wolfgang Köbelt, kérjetek tőle konzultációs időpontot a rendeles.wk@gmail.com e-mail címen.

Szeretettel,

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 votes)

táplálék-kiegészítőnek virágpor

Sziasztok!

Sokan írtátok itt az oldalon, hogy nem tellik minden hónapban drága és sokféle táplálék-kiegészítőre. Én rendszeresen fogyasztom a virágport, mert vegetáriánus vagyok, így ezzel is pótlom a fehérje szükségletemet. A piacon már pár száz forintért hozzájuthat az ember és rengeteg értékes anyagot tartalmaz. Persze allergiások vigyázzanak vele!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

propolisz és kockacukor?

A minap kaptam az ismerősömtől egy üveg propolisz-tinktúrát. Azt mondta, hogy nem érdemes vízbe vagy teába csepegtetni, mert ki fog rakódni a pohár falára, és így kevés hatóanyag jut be a szervezetembe. (Tényleg ragacsos lesz tőle a pohár.) Meggyőződése szerint a kockacukorra csepegtetés a megoldás. Én viszont nem szeretnék cukrot fogyasztani. Mit javasoltok? Csepegtessem egy kanál mézbe?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus's picture

Orsi és a propolisz

Szia Orsi!

A kedves ismerösödnek igaza van, hogy a propolisz timtúrát, ha hígítjuk, akkor a teában vagy vízben fehér ragacsos anyag rakódik ki a pohár falára. Ez nem minden esetben történik meg, függ a tinktúra koncentrációjától és az alkoholtartalomtól. A százalékosan kisebb alkoholban nem olvad úgy fel a propolisz hatóanyaga, mint a magasabb százalékú alkoholban.

Ha mézben kevered el, akkor még duplán is jól jársz; ízletesebb és kétszeres gyógyeröre is szert teszel. Esetleg még egy kis darabka kenyérre is rácsepegtetheted, ha épp nincs kéznél méz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
maybeeysu's picture

propolisz

Gondoltam belekotyogok :) Szüleim pár évvel ezelőttig aktívan méhészkedtek, így nálunk virágpor, méz, propolisz stb - minden fellelhető. A propolisz tinktúrát saját maguk készítik, valami brutál kilencvenakárhány fokos alkohollal öntik fel a ragacsot. (Erdélyben még lehet ilyen alkoholt kapni..) Szóval sok benne a propolisz, magas az alkoholtartalom - egyszer vízbe csepegtettem, de mind a pohár oldalán landolt. Ezért gondolom, hogy talán mégsem az alkohol töménysége az ok... (talán maga a propolisz ilyen, és az nem csapódik ki, amiben csak mutatóban van egy kis propolisz? - biztosat nem tudok, nem vádaskodom!) Amúgy mézzel keverve szuper ízű krémet lehet keverni belőle, én torokfájáskor szoktam ipari mennyiségben fogyasztani. Zsu

Értékelés: Nincs

propolisz és várandósság

Sziasztok! Tudja valaki esetleg, hogy lehet-e szedni propoliszt a várandósság alatt? Első trimeszterben vagyok és itt az influenza szezon, jó lenne valami természetes a megelőzésekre. regular_smile.gif És van itthon propoliszom. Köszi wave.gif

Értékelés: Nincs

Propolisz kismamáknak

Erre a kérdésre én is nagyon szeretném tudni a választ. Van itthon propolisz tartalmú bio "cukorkám", és egy tegnap óta sajgó torkom. :( Kismamaként bevethetem a propoliszt? Hálásan köszönöm annak, aki válaszol!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Propolisz kismamának

Kedves Zsuzsi!

Ha nem áll fenn allergia méhészeti termékkel és a "cukorka" összetétele is megfelelő, akkor szedd nyugodtan.

Mielőbbi jobbulást és csodás babavárást!

Niki

Értékelés: Nincs

Köszönöm

Köszönöm a választ Niki, nincs semmi allergia, a "cukorka" összetétele is megfelelő. Mindig megnézem mindennek az összetételét, mielőtt megveszem, ha vmit nem tudok, előkapom a telefont, és rutinosan jön a hatóanyagkereső. :) És, hát én vagyok a "fura", de ezzel már régen nem foglalkozom. :)

Értékelés: Nincs

Propoliszos torokfertőtlenítő

Helló Csajok És Fiúk! regular_smile.gif
Kotyvasztáshoz szeretnék segítséget kérni. Elkezdett kaparni a torkom, és arra gondoltam, készítek egy propoliszos fertőtlenítő sprayt. Ötlet, hogy mit tegyek bele? regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Fürtös's picture

Torokfertőtlenítésre még...

Torokfertőtlenítésre ezt használjuk, hihetetlenül gyorsan segít! Nem olcsó ugyan, de nagyon kevés kell belőle, és rendkívül hatékony! Itt elolvashatsz minden felhasználási módot róla! Nekünk már többször bizonyított, ezek után el sem tudom képzelni a házi patikánkat nélküle!yes.gifA propolisz cseppet szerintem szintén elég, ha vízbe cseppented és úgy gargalizálsz vele!

Értékelés: Nincs

Köszi Fürtös

És elhiszem hogy tökéletes, csak az a helyzet, hogy propoliszom most épp van, ilyen csepp pedig nincs regular_smile.gif Ennyi csak az oka, de szemeztem én is ezzel a csodacseppel, aftára is... A gargalizálás pedig munkahelyen bajos, ezért gondoltam a spray-re. Kipróbálom, majd beszámolok, de még egy ok, hogy miért ruházzak be a grapefruitosra is regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

propolisz allergiásnak?

Kérdésem, hogy ha testvérem parlagfűre illetve fűfélékre allergiás, akkor fogyaszthatja-e napi rendszerességgel a propoliszt, immunrendszer erősítés céljából? Vegyes virágmézet naponta fogyaszt, gond nélkül. Viszont virágport vagy egyéb méhészeti terméket még nem használt.

Értékelés: Nincs
Anidúla's picture

Allergia és a proplisz

Szia!

Nyugodtan használhat propoliszt, virágport és más méhészeti termékeket is!

Ani

Értékelés: Nincs

virágpor

Sziasztok! Azt kérdezném,hogy a virágport meddig lehet eltartani? Kb. 2 éve már megvan,kis csavaros tetejű üvegben. Vajon jó még? Üdv mindenkinek. krém

Értékelés: Nincs

Propolisz kérdés: mint immunerősítő?

Kedves Vali illetve Többiek! Termelői propolisz tinktúrát szereztem be a napokban, de a napi (méhész által) ajánlott 30 csepp teában elkevert adag mellett is bacis-náthás maradtam confused_smile.gif Emellett sok gyümi-zöldség, illóolajos párologtatás, sok folyadék stb. megy természetesen. Mit csináltam rosszul? 43 kiló vagyok (26 éves), úgy gondoltam, elég lesz a 30 csepp... Általános immunrendszer erősítőként továbbra is fogyasztani szeretném -- Ti mekkora adagban és milyen formában ajánlanátok?

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Propolisz immunerösítö Norajának

Noraja! Mivel a propolisz tinktúrát magában nem szedheted teában vagy esetleg más folyadékban elkeverve csepegtethetsz 10-50 cseppet, attól függöen, hogy mennyire intenzíven akarod használni. Megbetegedést belsöleg kezelve vagy immunerösítés céljából 1-3 csészével lehet naponta inni, természetesen folyadékban elkeverve. Az immunrendszeredet erösítheted még hideg-meleg váltott vízes zuhanyzással is. Egyáltalán nem biztos, hogy Te valamit is rosszul csináltál. Gondold végig, hogy mielött náthás lettél mennyire volt félkészülve az immunrendszered? Esetleg keveset aludtál? Mert a pihentetö és elegendö alvás is nagyon fontos a test regenerálódásában. Ért-e mostanában (túlzott) stressz? Tartózkodtál-e eleget a friss levegön, legalább 2 órát naponta? De az is lehet, hogy a szervezeted fejlödéseéhez szükség volt ezekre a bacikra. Ne keress rögtön hibát a szervezet müködésében!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

propolisz és virágpor - Juzusnak

Köszönöm a gyors választ! Hááát igen, stressz és kialvatlanság az bizony ért mostanában... Teában kevertem a propoliszt eddig is, csak hát bevallom, hogy mivel eddig sosem fogyasztottam, most hirtelen gyors eredményt vártam tőle... Ma vettem termelői virágport is: a (kissé gondolom buta) kérdésem az, hogy szét kell rágni, vagy elég csak lenyelni és úgy is hatásos? Finoman fogalmazva nem rajongok az ízéért... ezért mézzel tuszkoltam le.

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Propolisz és virágpor Norajának

Tudod Noraja, a természet tudja, hogy mit és hogyan, milyen gyorsasággal kell, intéznie, léteznie. Bízd rá magad a testedre  regular_smile.gif

Azt bizonyára tudod, hogy a virágpor nem más, mint a növények hímivarsejtje és azok a drága kis állatok abból táplálkoznak. Nem is csoda hiszen sok fehérjét, zsiradékot, 20 féle aminósavat tartalmaz. Gazdag lítiumban, ami azért fontos, mert ez az anyag normalizálja az agyban lévő idegsejtek bizonyos funkcióit. A vérben növeli a vörösvértestek számát, a szervezet edzettségi állapotát fokozza, hatására csökkennek a megfázások. Napi 30-40grammos adagokban alkalmazva az erős fizikai munkát végzők állapotát szinten tartja, gyorsítja a test regenerálódását, javítja az étvágyat, elősegíti a jobb tápanyag hasznosítást, szabályozza az emésztést (hatásos a hasmenés és a székrekedés ellen) és serkenti a szellemi képességet. Úgyis mondhatnánk, hogy a fiatalság forrását veszi magához, aki ezt rendszeresen fogyasztja.

A virágpor adagolása: gyermekeknek 5-15g/nap, felnőtteknek:15-20g/nap (1 kávéskanálnyi kb. 5g).
Magában is fogyaszthatod, esetleg mézzel vagy teába is teheted, viszont arra vigyázz, hogy ne legyen nagyon meleg a tea, mert a virágpor értékes hatóanyagai elvesznek.  Megszórhatod vele a reggeli müzlidet, a Kolláth-regglibe is tehetsz belöle vagy joghurtba, esetleg más ennivalóba. A lehetöség tárháza korlátlan yes.gif.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

virágpor csodája - Juzusnak

Nahát, nem is tudtam ennyi pozitív hatásáról ennek a "mini tápszernek"! Nekem a mézboltban napi 1 kávéskanálnyit javasoltak minimum -- azt mondta a hölgy, hogy annak is fogom hatását érezni... De akkor megpróbálom beiktatni a 3 kanálkányit. Köszönöm az infókat! heartbeat.gif

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Noraja virágpor csodája

Még nagyon sok mindenre jó ez a valóban piciny csoda, hosszasan lehetne sorolni. Amilyen kicsi, olyan csodálatos. A természet adta és nem szabad visszaélni vele. Használd egészséggel! yes.gif

A mennyiséggel kapcsolatosan, pedig az eladónak abban igaza van, hogy eleinte (aki nem szokott hozzá) elegendö az 1 kávéskanálnyi is, majd fokozatosan lehet emelni az adagot 3 kávéskanálig.

Értékelés: Nincs

Na de szét kell rágni vagy sem?

Megteszitek hogy ezt még megválaszolja valaki? Ez engem is érdekelne... regular_smile.gif De köszönöm én is a többi infót Juzus, nekem is nagyon hasznos volt... regular_smile.gif Juci

Értékelés: Nincs
Bogárka's picture

Virágpor

Szia! Én kiszórok egy adagot a tenyerembe, onnan felnyalábolom a nyelvemmel, finoman, krémesen olvad, kellemesen édeskés. :)

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Konkrét választ vársz happci?

Nagyon szívesen! Nos kedves happci, konkrét választ vársz tölem? Akkor azt kell, hogy mondjam: igen is + nem is laugh.gif.

Ha teába vagy másmilyen folyadékba teszed, akkor elolvad. De azt mondják, hogy a vízet is meg kell rágni, mivel az emésztés már a szájban elkezdödik yes.gif. Persze Te megszórhatod vele a joghurtot is, akkor is folyamatosan rágni kell. Nos a válaszom igen, rágni kell.

Mindenki, aki diabéteszes, súlyos allergiája van, illetve gyomorsavtúltengésben szenved nem szedheti!

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)

Fáj a hasam a virágportól.

Sziasztok! Nem igazán találtam más párbeszédet a virágporról ezért írom ide a kérdésem. Nemrég vettem egy zacskóval, mert úgy hallottam, hogy nagyon jót tesz a szervezetnek egy-egy ilyen kúra és nekem most minden segítségre szükségem van. Azt is olvastam, hogy kis adagokkal kell kezdeni és lassan emelni, ezért először csak egy fél mokkáskanálnyival indítottam. Vízbe keverve veszem be, mert egyébként előjönnek az allergiás tüneteim (parlagfű; orr- és fülviszketés, tüsszögés, orrfolyás). Amikor 1 hét után megemeltem az adagot egy kávékanálnyira azt vettem észre, hogy rettenetesen fáj a hasam, nem is annyira gyomortájékon, hanem inkább köldök alatt (nem tudom, hogy mi lehet ott, talán már a belek?). Nagyon erős és hosszantartó, égő fájdalom ez és sokszor szédülést, fejfájást is érzek mellé. Ha ilyenkor eszek valamit egy rövid időre enyhíti a fájdalmat, de aztán ugyanúgy visszaerősödik. Jellemzően ilyenkor beindulnak a beleim is és egy, de inkább két sikeres vécélátogatás után végülis megszűnik a fájdalom.

Mikor rájöttem az összefüggésre újra csökkentettem az adagot, mert nem rémlett, hogy az elején ilyen problémáim lettek volna, de kiderült, hogy a kicsitől is fáj, csak éppen kevésbé és rövidebb ideig (de ilyenkor is a vécémenet zárja az esetet).

Nem tudom, hogy mi tévő legyek, még csak 2 hete szedem, de nem hiszem, hogy jót jelentene az, hogy fájdalmamaim vannak. Vajon mit jelenthet ez?

Köszönettel:

Éva

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Virágpor

Kedves Éva!

A virágpor alkalmazása előtt ajánlatos egy szemcsével próbát tenni, hogy az esetleges szélsőséges allergiás reakciókat ki lehessen zárni.

 A virágpor többek között a bélműködést is szabályozza és baktérium, gombaölő is - bármiféle tüneted pl. candidiázis jelentkezett korábban/még a virágpor szedése előtt?

Megbízható forrásból származik a virágpor? - nehogy szennyezett legyen!

Niki

Értékelés: Nincs

virágpor

Kedves Niki!

Köszönöm a gyors választ.

A virágport a helyi bioboltban vettem, ugyanaz a fajta, amit még évekkel ezelőtt is vettem egy budapesti bioboltban és úgy általában a legtöbb bioboltban ez kapható. Most hirtelen nem emlékszem a termelő nevére. Candidiázisról nincsen tudomásom, de nem csodálkoznék, ha esetleg lenne.

Az egyik ok, amiért szedni szeretném a virágport a parlagfű allergiám. A másik pedig, mert a szülés óta úgy érzem, hogy nagyon rossz bőrben vagyok. Mondjuk az már 2 éve volt, ám a kisfiam még mindig szopizik,így nagyobb méregtelenítésbe még nem mertem belevágni.

A terhességem előtt és alatt kifejezetten jól voltam, és egész jól is étkeztem, sok zöldség és gyümölcs, nagyon kevés kenyér, abból is teljeskiörlésű, a tejet és tojást sosem szerettem, időnként hús vagy hal, rengeteg víz, habár az édességekről sosem tudtam lemondani.

Szülés után 2 kilóval kevesebb voltam, mint a terhesség kezdetekor, de a szoptatás 6. hónapjától hirtelen 13 kilót híztam, ami azóta sem megy se lejebb, se feljebb. Ez mondjuk annyira nem is meglepő annak tudatában, hogy a szülés után elkezdtem olyan dolgokat enni - részben kényszerűségből, részben kivánósságból -, amiket előtte gyébként nem szoktam: rántott hús, virsli, tojás, tej, zsíros, vajas és lekváros fehérkenyér illetve sütemények, amiket én sütöttem és mellette keveset ittam. Nagyon hamar érezni is kezdtem, hogy teljesen kikészítettem a szervezetem, de csak mostanra jutottam el odáig, hogy képes vagyok újra a zöldségeket túlsúlyba hozni az étrendemben. Ami mondjuk érdekes, hogy tinédzser korom óta küzdök gombás hüvelyfolyással (és parlagfű allergiával is), de a szülés óta semmilyen gombás problémát nem észleltem magamon. Ezt kifejezetten furcsálom, pedig tutira el lehetek savasodva, és szerintem a beleimet is ki kéne már pucolni.

Aztán ott van még a kéztő alagút szindróma, amit a neurológus diagnosztizált és nagy dózisú B vitmaint írt rá, de a szoptatás miatt nem lenne szerencsés szednem, de pl. a virágpor talán erre is jó lett volna.

És még van egy-két problémás dolog, de jelenleg a gyesből nem engedhetek meg magamnak semmilyen komolyabb kiadást, ezért egyszerű és költséghatékony temészetes dolgokkal szeretnék itthon próbálkozni, így minden bizodalmam a virágporban volt/ van. :-)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

virágpor 2.

Kedves Ebi_chan!

Leírom, amit Te is megtettél, hiszen nagyon jól tudod, hogy a táplálkozásod kellene - újra - megreformálni :) Az emberiség nagyon sokáig csak a teljes éeleket ismerte. A finomított vagy szintetikus anyagok fogyasztásakor a szervezet magát rabolja meg, hogy teljessé tegye ezeket az ételeket. Tudom, a gyes sok mindenre roppant kevés, de attól még nem szükséges egészségtelen ételeket fogyasztani. Kevés pénzből is lehet jókat és egészségeseket enni. Ha ötletekre vágysz, akkor szívből ajánlom Melinda Ínségkonyha blogbejegyzés-sorozatát.

Azt tudod, hogy a B vitamin hiánya hatással van minden anyacsere-folyamatokra is, tehát nem csak a kezed fájdalma miatt, hanem egyéb okokból kifolyólag is érdemes pótolni a hiányt. Érdemes lenne visszatérned a teljes őrlésű gabonákra, a sok zöldségre-gyümölcsre és mindenképpen a változatos ÉLŐ táplálékokr fogyasztására!

A virágpor helyett, vagy inkább szedését megelőzendő, mintegy a szervezeted felkészítéseként ajánlom - ráadásul tényleg költséghatékony(!) - , hogy a virágport már feltárva és többszörösen fermentálva lenne érdemes bevinned. Pocakos és szoptató Anyukák is fogyaszthatják a Méz almarosttal készítményt!

Az alagút szindrómára ajánlásokat ITT olvashatsz.

Niki

 

Értékelés: Nincs

Üdv Juzus! A propolisznak van

Üdv Juzus!

A propolisznak van allergiapróbája?
Édesanyám cukorbeteg, napi 4szer szúrja magát, de szeretnénk valami általános immunerősítőt is neki, gondoltam a propoliszra. Adható? Általában magas a vérnyomása, arra is jól jönne. ...

Válaszod előre is köszönöm. wave.gif

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Propolisz, mint allergológiai vizsgálat

A propolisznak nincs allergia próbája. Virágpor, méh, darázs, korai fák, késői fák - amiről a virágport gyűjtik a méhek - ezeknek van allergénjük ami alapján tesztelhetők.
A méh és darázs érzékenység vizsgálata vérvétel útján történik és kb 3 hét a vizsgálati eredmény megérkezéséig.
 

Általánosan egészséges embereknél roborálónak használható, de cukorbetegnek semmiképp NEM adható !!!!!!!!!!!!!
Nem csak a cukor szintjét, de a túlzott szénhidrát bevitel is a magas vérnyomását is tovább ronthatja - emelheti.
A longovital adható, de csak abban az esetben, ha nem tartalmaz glükózt.
Cukorbetegeknek a cink tartalma miatt még ajánlható Huminiqum 1x2 adagban.

Ezügyben pedig keresd személyes Tanácsadódat, Veronikát, aki több infóval is ellátregular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Nagyon köszönöm Juzus!!!

regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

propoliszos krém

Sziasztok ! Kérnék szépen egy krém elemzést,ugyanis a keresővel nem jutottam sokra ! Összetevők: Aqua, Zea Mays Oil, Glyceryl Stearate, Ceteareth20-12, Cetyl Palmitate, Glycerin, Cetearyl Alkohol, Propolis Extract, Tocopheryl Acetate, Phenylpropanol Előre is köszönöm ! Türelmeske

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel