Kenyérsütés

Teljes kiőrlésű kenyér kezdőknek, kenyérsütőgéppel

Az első kenyérsütőgépemet kb. 10 évvel ezelőtt kaptuk nászajándékba. Természetesen az én kívánságom volt. Nagyon sokat hallottam és olvastam róla, hogy mennyire megkönnyíti a házimunkát, pontosabban a kenyér készítését. Elég kellemetlen, inkább izzadós rémhírként éltem meg az elbeszélések alapján a teknőben készített kenyér történeteit, amelyeket anno még a Nagymamáimtól hallottam. A legjobban az riasztott meg, amikor azt mondták, hogy addig kell dagasztani a kenyértésztát, míg nem "izzad" a plafon. Ettől még az a kis bátorságom is elment, amit addig összeszedtem.

Teljeskiőrlésű kenyér

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Cukkinikenyér (Heidi Swanson receptje alapján)

Nagyon jó kis melengető az őszi borús napokon egy kis levendula tea kíséretében. De, ha mégis kisütne a nap, akkor vágjunk mellé egy kevés gyümölcsöt frissítőnek. 

cukkinikenyer

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Családi menü tudományos megközelítésben 4.1. rész - Mit ettek elődeink?

Az előző részt azzal fejeztem be, hogy vajon a magyar konyha miért a húsos-zsíros ételeiről híres? Ételeinket a külföldieknek cigányzene kíséretében tálaljuk, bőségesen, szem-szájnak ingere (epe, máj, gyomor bántalmára). Erre kellene büszkének lennünk? Persze semmi baj nincs a töltött káposztával, a pörkölttel vagy a kürtőskaláccsal, csak ezek az ételek már nem azok az ételek, amiket elődeink ettek. A magyarosnak mondott, túlfűszerezett, zsíros, húsos ételek hamis képet mutatnak az egykori étkezési szokásokról. Hormonkezelt hús, finomított étolaj, liszt, cukor minden mennyiségben. És nem is ettek minden nap húst, csak ünnepnapokon, vagy húsnapokon, ami hetente 2-3-szor volt.

Nem lehetne másról híres a magyar konyha?

magyar_motivum

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (24 votes)

RoBer kenyér

Ez a kenyérrecept 2007-ben került fel az oldalra. Berni és Robi sütötték. A minap találtam meg elkallódva a bejegyzések között, hisz akkor még nem volt Boszprkánykonyha. Úgy gondolom, megérdemli, hogy ismét megosszuk, immár a méltó helyén, bár se nem candida ellenes, se nem gluténmentes, se nem laktózmentes, viszont nagyon finom, és bionóm.

rober-kenyer

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Szeptemberig az UTOLSÓ Kenyérsütő Tanfolyam Budapesten! - 2013. május 22. (szerda)

Szeptemberig az UTOLSÓ kenyérsütő tanfolyam!!!
A tanfolyam 8:00-13:00-ig tart.

kenyersuto_bp_01

Glutén mentes lepénykenyér

Egyre több és több a gluténérzékeny ember. A legtöbbjük, amikor kiderül, megijed, hogy mit fog ő ezután enni... Pedig mennyi izgalmas alig ismert kenyérgabona és izgalmas íz vár ránk, ha lemondunk a gluténról. Íme az én kedvenc kenyérkéim:

glutenmentes-lepenykenyer

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Kenyérsütő Tanfolyam

takacs_andiSzép napot minden érdeklődőnek, Takács Andrea vagyok.

Házi (élesztőmentes) kovásszal készült kenyér

Ha az igazi házikovásszal (csak liszt és víz) készült kenyeret fogyaszthatják candidások, szívesen megosztom a kovászom és a kenyerem receptjét is. Egyedül kovásszal sikerült levegős, nem ragacsos "igazi kenyeret" faragnom a (csak) teljes kiőrlésű lisztből készült tésztából. És ez a recept még kemence és légkeverős sütő nélkül is működik.

kenyér

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Vissza nekünk öreganyáink kenyerét!

Talán végre elindul a változás; és nem felfújt, lufi-kenyereket fogunk enni, hanem a régi finomságokat? Hmm, bárcsak így lenne :)

Cinnamon

Forrás: 
http://magunk.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=96
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A legegyszerűbb legfinomabb kenyér

Ezt a kenyérreceptet a mindmegette.hu honlapján találtam „Vitalitás kenyér” névvel, és egyszerűsége azonnal rabul ejtett, mondhatni begolyóztam tőle!!! Gyorsan beszereztem a hozzávalókat (nem túl sok!), és megsütöttem, természetesen egy-két egészségessé tevő módosítással.

Kenyér

 

Páromnak is annyira ízlett, hogy azóta kb. hetente készítek egyet (bár nem tart ki egy hétig), már az ötödiknél tartok, és méltónak találtam rá, hogy elétek tárjam ezt a fantasztikus receptet. Íme:

4.764705
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (17 votes)

Élesztőmentes kenyér

Nem szívesen eszem kenyeret, de teljesen nem tudok róla lemondani. Ilyenkor ez a kenyér tökéletesen elég. Az alapreceptet az interneten találtam, amit aztán átdolgoztam a saját táplálkozási igényeim szerint. Élesztőt és tejterméket nem szívesen fogyasztok. Sokat olvastam róla, hogy nem egészségesek... A recept eredetileg teljes liszttel van, de nekem úgy nem ízlik. (Nehéz, száraz, és ma már a teljes lisztekről is megoszlanak a vélemények.) Ez a kenyér könnyen elkészül, nagyon finom, és könnyen emészthető.

teljeskiorlesu_tonkolybuzakenyer.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel