Körömelváltozások

Egy kis körömdiagnosztika - A körmök színének vizsgálata és jelentése

Írta: dr. Báthory Gábor  fitoterapeuta, szakgyógyszerész

A körmök a kézhát legtöbb információt hordozó részei. Alakjuk, szögletességük, hosszúságuk, domborúságuk, az esetleg rajtuk lévő barázdák és színük mind-mind fontos adatokat árulnak el tulajdonosukról. Ezért a körmök alapos vizsgálata a természetgyógyász és orvos számára nélkülözhetetlen információkat adhat a szakszerű állapotfelméréshez, vagy éppen a helyes orvosi diagnózishoz. Ebben a kis összefoglalóban a körmök színének vizsgálatával, és a különféle színváltozások jelentésével, jelentőségével foglalkozunk.

korom.jpgTartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Miről árulkodnak körmeink?

Bizonyára tudjátok, hogy ugyanúgy, ahogy a talpunkon megtalálhatók egyes szerveink kivetülései, amely „csodára” a reflexológia is épül., hasonló ún. mikro rendszerek testünk más tájékain is vannak: többek között skalpunkon, hátunkon, arcunkon és a kezünkön is.

4.166665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (12 votes)

Az egészség és a körmök

Körmünk állapota, betegségek tünetei

Tudta, hogy körmei sok dolgot elárulnak az egészségéről? Egy kis fehér itt, egy rózsaszín folt ott, kis hepehupa vagy berepedés máris egy betegségre utalhat. A máj, tüdő, szív betegségeinek első tünetei megjelenhetnek a körmökön is.

0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel