Az eredetileg Indiában őshonos pálmarózsa szárított gyógynövény formájában az Ayurvéda orvoslás egyik legfontosabb eleme volt. A pálmarózsa illóolaját a 18. század óta nyerik ki desztillálással.
Napjainkban leginkább Madagaszkáron termesztik. Régen indiai vagy török geránium néven Bombay-ból Konstantinápolyba és Bulgáriába szállították, ahol a drága rózsaolaj hígítására használták. A pálmarózsa kedvelt illatanyaga a szappanoknak, parfümöknek, kozmetikumoknak, de még a dohánynak is. Nem mérgező, nem irritáló, kellemes illatú, nagyon hasznos növény.
A növény típusa: magas, hosszú szárú, trópusi fűféle, ugyanabba a botanikai családba tartozik, mint az indiai citromfű és a citronella
Olaja kinyerhető: a szárított fűből
Földrajzi eredete: India, ma Madagaszkár
Illata: lágy, friss, citrusos, zöld, rózsás, édes
Hatásai röviden: fertőtlenítő, gombaölő, antiszeptikus, bőrregeneráló, hűsítő, idegnyugtató
Fizikai, élettani hatásai:
Pszichikai hatásai:
Keverhető: ánizzsal, naranccsal, citrommal, levendulával, pacsulival, szantálfával
Copyright © 2006-2013 AntalVali.com
Az oldal használatához a Firefox böngészőt ajánljuk.
Az AntalVali.com oldalain található információk, szolgáltatások
nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük
minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hozzászólások
Hozzászólás írása